aug 15 2010

Esőben a futás jobb a gyaloglásnál?

IGEN. Az esőt két összetevőre – a felülről illetve elölről ránk eső cseppekre – bontva megállapítható: míg előbbi az út időtartamától, utóbbi a megtett távolságtól függ. Mivel mind futva, mind gyalogolva ugyanoda – egy fedett helyre – igyekszünk, e két tényező közül az egyik (a távolság) fix, és csak az időtartam befolyásolható – érdemes tehát a futást választani. További részletek itt
5 komment   |   hiszedmi |   Címkék: test eső tény


A bejegyzés trackback címe:

https://hiszedmi.blog.hu/api/trackback/id/tr22221814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ecpec 2010.08.22. 23:30:48

Nem olvastad el pontosan a forrást. Aszerint az általad kiosztott IGEN, nem egyértelmű.

Mellesleg aki már robogózott esőben, tapasztalatból tudhatja, hogy már kisebb eső után is úgy lehet leszállni, mintha medencéből jönne ki az ember.

hiszedmi 2010.08.22. 23:35:43

Helló, elolvastam :)

A másodikhoz pedig: ha pedig ugyanezt a robogóval kisebb esőben megtett távolságot gyalog tennéd meg, akkor úgy néznél ki, mintha két medencből jöttél volna ki :)

ecpec 2010.08.23. 22:31:25

Ha viszont elolvastad, akkor véletlenszerűen osztod az IGEN/NEM-et?:)

A másodikhoz: két medencéből nem tudsz kijönni, mindig csak egyből:)

(Nem rossz a blog, de következetlenségek vannak benne. Talán be kellene vezetni egy 3 kategóriát is (igen/nem mellé), bár az már nem lenne olyan látványos.)

hiszedmi 2010.08.24. 08:42:23

Vannak esetek, amikor jól jönne egy kettő közti, de ez a mostani számomra - a forrás által említett három forrás alapján - továbbra is egy egyértelmű IGEN.

Mindenesetre kösz a kritikát! Üdv! :)

Adani 2011.10.17. 14:53:23

A Mythbusters próbálgatta, de a végén az derült ki ,h nincs jelentősége, mert kb. ugyanannyira ázol el. Nagy zuhéban meg egy idő után nem tudsz már jobban elázni ,mert másodpercek alatt felszív a ruhád annyi vizet, amennyit tud utána már nem tudsz jobban elázni. Ha futsz akkor olyan esőcseppekre is beleszaladsz, amik sétánál leesnek mire odaérsz, viszont van ,ami elől meg elszaladsz, de a kettő kb. kiegyenlíti egymást. Csak az idő a döntő tényező, de ez is csak szemerkélő esőben ha már nagyon rákezdett, mindegy,