sze 11 2010

A só a legfőbb vérnyomásnövelő?

NEM. Ugyan évtizedek óta óvnak minket a sok sótól, mint a legfőbb vérnyomásemelőtől, az étkezés és a magas vérnyomás kapcsolatával foglalkozó átfogó vizsgálatok nem tudták bebizonyítani, hogy a sófogyasztás lenne az egyetlen és döntő probléma. Sőt, a kevesebb sófogyasztásnak és az alacsony vérnyomásnak is lehetnek olyan mellékhatásai, amik szív- és keringési zavarokhoz, sőt halálesetekhez vezethetnek. Ráadásul sófogyasztásunkat kontrollálni is nehéz: bevitelünk 80 százaléka ugyanis olyan készételekből származik, mint a kenyér vagy a húskészítmények. Így aztán nagyon nehéz túl kevés sót fogyasztani, s szinte lehetetlen ellenőrizni a bevitel mennyiségét. Forrás

2 komment   |   hiszedmi |   Címkék: halál betegség étel egészség test ember vérnyomás felejtős


A bejegyzés trackback címe:

https://hiszedmi.blog.hu/api/trackback/id/tr152287572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.12.09. 12:52:29

A só vegyjele NaCl (nátrium-klorod). Érdemes elolvasni a boltban vásárolt étkezési só zacskóján, mi van benne. És talán ezen a vonalon van a válasz is.

jacobsson 2010.12.09. 12:52:51

Nesze semmi fogd meg jól !
"egyetlen és döntő probléma " ezt soha nem állította senki... egy a sok tényező közül....