sze 15 2010

Ha desztillált vizet iszunk, abba belehalhatunk?

NEM. A tévhit alapja az a kémiai gondolatkísérlet lehet, hogy ha desztillált vizet iszunk, akkor az ásványokkal és sókkal telített testsejtek megpróbálhatják kiegyenlíteni a koncentrációeltérést, aminek a következményeképpen a sejtek teleszívják magukat folyadékkal, és kidurrannak. Ez a teória azonban nem állja meg a helyét, a valóságban ugyanis kevés testsejt került közvetlen kapcsolatba azzal, amit eszünk, iszunk, másrészt pedig a sejtek sérülése sem okozna halált. Arról nem beszélve, hogy hallani olyan emberekről is, akik esküsznek a desztillált víz jótékony hatására, és rendszeresen fogyasztják, mégsem halnak bele. Figyelem: ez nem egy ajánlás a desztillált víz fogyasztására, csak a kidurranó sejtek tévhit leleplezése. Forrás
57 komment   |   hiszedmi |   Címkék: biológia test víz sejt kémia desztillált felejtős


A bejegyzés trackback címe:

https://hiszedmi.blog.hu/api/trackback/id/tr342297586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.12.09. 12:52:28

Az én tévhitem alapja az volt, hogy a bevitt desztillált víz is szeretne ásványi sókat felvenni, és ezeket a testtől veszi el (mert már benne van a testben), azaz a test kiürül, fellép valami hiánybetegség és kész. Desztillált sörrel majd kipróbálom azért.

JancsiSzegi 2010.12.09. 12:52:28

A desztillált víz kimossa a szükséges ásványi anyagokat a szervezetből. Nem halálos, de negatív mellékhatás mindenképp.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2010.12.09. 12:52:28

Oké, a sejtjeid valóban nem fognak kipukkadni, de tartós fogyasztásába igenis belehalhatsz, mert nagyon felborul az ionháztartásod.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.12.09. 12:52:28

Na, bakker! Az egész gyerekkorom abban telt, hogy nem szabad meginni a desztillált vizet. Most hordószám ihatom, hogy behozzam a lemaradást. Az sem halálos...?

Jessalyn · http://romantikusregeny.blog.hu/ 2010.12.09. 12:52:29

Jó, hogy beleírtad az utolsó mondatot, mert a végén még ellentétébe megy át a tévhit, miszerint csakis desztillált vizet kéne inni.:)

Serio (törölt) 2010.12.09. 12:55:06

Hát ja ez süleség... Viszont létezik egy konkrét "betegség", a vízmérgezés, tudományos néven hiponatrémia vagyis nátriumhiány.

Az ecstasy és speed partidrogok halálozási rátájának jelentős hányadáért felelős. Akkor alakul ki, ha az ember rövid időn belül embertelen mennyiségű vizet fogyaszt el, minek eredményeképp felborul a test elektrolitegyensúlya. Ez többek közt olyan szépségeket okoz, mint hogy a megváltozott sűrűségű agy-gerinc folyadékban az agy nekipréselődik a koponyának és károsodik.

Az tény, hogy minél tisztább vizet iszik valaki (pláne éhgyomorra), annál kisebb mennyiség elegendő a vízmérgezés kialakulásához.
(Ergo pl. léböjt vagy egész napos éhezés esetén a desztillált víz fogyasztása kifejezetten veszélyes lehet. Normális táplálkozás mellett drog kell ahhoz, hogy az ember képes legyen veszélyes mennyiségű vizet meginni figyelmeztető rosszullét nélkül.)

Meridian74 2010.12.09. 12:55:06

Keveset lehet inni, sokat nem. Az télleg halálos lehet, nem az ozmózis nyomáskülönbség miatt, hanem a só koncentráció leesése miatt. EGy bizonyos mértékű sókoncentráció szükséges ahhoz, hogy az ingerület továbbítódni tudjon az idegsejtekben, ha ez nincs nem működik az idegrendszer... ennek összeomlása pedig halál.

Damján · http://magyarispita.blog.hu/ 2010.12.09. 12:55:06

Fail. Ez bizony nem tévhit.

Aki desztvízzel "salaktalanít", azaz desztillált vizes léböjtkúrát tart, az bizony az életével játszik.

Nyilvánvaló, ha az ember nem visz be Nátriumot, Káliumot, Magnéziumot, Kalciumot napokig, de folyamatosan üríti ezeket (hisz a salakanyagokban bizony böven van belölük), az elöbb-utóbb hiányt szenved. És jönnek a hypocalaemia, hypocalcaemia, hypomagnesaemia tünetei: szívproblémák, izomrángás.

Természetesen nem áll fenn a veszély, ha nem szigorú a böjt, azaz más étellel/itallal kerül elég ásványi ion a szervezetbe.

Viszont az ozmolalitásra épített teória tényleg fals, ebben igazatok van.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.12.09. 12:55:06

Nagyon jó reklám arra, hogy vásárolj könyvet valami önjelölt tudóstól aki megmondja.
Vajon azt is megmondja-e, hogy a mai étkezési szokásaink mellett ugyan nem pukkadnak szét a sejtek /Nem tudom ezt honnan vettétek/ viszont akár krónikussá és súlyossá váló ásványi anyag hiány léphet fel a desztillált víz tartós fogyasztásától. És azt nem desztilláltvíz betegségnek hívják, hanem a jelenleg ismert betegségek valamelyikének. És akkor jöhet a következő reklám a tablettában adagolt Mengyelejev táblából, a Béres cseppről mely pontosan az elfelejtett ásványi anyagokhoz juttatja hozzá szervezetünket. Aztán minden anyagot mesterségesen kell majd pótolni.
Nyilván ez a desztillált víz fogyasztók túlélésének a magyarázata.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2010.12.09. 12:55:07

Azért nem ajánlatos csak ezt inni (persze ezt nem is állítod). Meg állítólag nem is oltja a szomjat, nem "finom".

▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 2010.12.09. 12:55:07

Nem elsősorban a víz minősége, hanem mennyisége számít. Létezik vízmérgezés, mivel túl sok vízzel fel lehet borítani az ionháztartást, és ha ez még desztillált is, akkor bizonyára növelhető a hatásfok, hogy mennyire azt vizsgálni kéne.
Tehát nem alaptalan az állítás.

ziza133 2010.12.09. 12:55:07

Viszont ha csak deszt vizet iszunk, akkor meghalunk elobb-utobb, vagy sem? En ezt hallottam, mert nincs benne asv. anyag/so, vagy mi. Szoval csak deszt viztol szomjanhalunk?

magyar bucó 2010.12.09. 12:55:07

Ha elegendő ideig nagy mennyiségben desztillált vizet iszol és nem gondoskodsz külön sópótlásról, akkor súlyos, akár halálos következménye is lehet.

szanalmas 2010.12.09. 12:55:08

"Fizikai igénybevétel, napon végzett munka, vagy sporttevékenység után különösen fontos, hogy pótoljuk az izzadással elveszített vizet. Ilyenkor, bár nagymennyiségű folyadékot kell pótolni, legyél mértékletes, ha egyszerre iszol sok folyadékot, az veszélyes lehet. “Ha különösen intenzív fizikai megterhelés, és izzadás után extrém mennyiségű, ásványi anyagoktól mentes folyadékot iszunk, az vízmérgezéshez (hyponatremia) vezethet” – figyelmeztet dr. Kádár Mihály, az Országos Környezetegészségügyi Intézet vízhigiénés és vízbiztonsági főosztályának vezetője. Ásványi anyagoktól mentes például a desztillált víz, vagy a különböző ioncserélt vizek. Ezeknek a fogyasztását nem javasolja a szakember."

semmelweis-egyetem.hu/3483/vizmergezes-akar-halalhoz-is-vezethet/

Uva 2010.12.09. 12:55:08

Amerikában és a távol-keleten szinte csak reverz ozmózissal előállított, a nálunk háztartási / munkagépekhez használt ioncserélt -praktikusan desztillált- vízzel megegyező palackozott vizet ittam hetekig, és túléltem. :) Bár az íze kellemetlen, olyan üres, keserű.

Windchill 2010.12.09. 12:55:08

Én úgy tudom, ez a "legenda" abból a tényből fakad, hogy a hegymászók is igencsak leépülnek, ha ásványi anyag utánpótlás nélkül (például nem visznek sótablettát) hóból olvasztanak vizet (ami kvázi desztillált víz), neadjisten havat esznek. Az egyik egy teljesen logikus kóros ásványi anyag hiány, a másik pedig az úgy nevezet "hómérgezés", ami meg egy hőenergetikai folyamat - a hóból vizet olvasztani a szervezet baromi rossz hatásfokkal tud csak, s aránytalan a hótömeg vízhozama.

A nép fia 2010.12.09. 12:55:08

Egy percig nem gondoltam, hogy meghalhatnánk tőle. Egyszerűen csak színtiszta vizet iszik az ember. A "sima" víz vagy az ásványvíz attól poén, hogy vannak benne ásványi anyagok, amik a szervezetnek kellenek. A desztillált vízben ezek nincsenek, viszont egy igazi oxigénbomba, tehát akár még jó is lehet.

Megjegyzem, sosem ittam még desztillált vizet.

sandor26 2010.12.09. 12:55:08

Én meg azt hallottam, hogy a vízmolekulák - erősen apolárisak révén - mindig ellentétes pólusú szennyező ásványi anyagok körül burkot alkotnak, így együtt a méretük jelentősen megnő. Ha desztillálással kivonják az összes olyan részecskét, amihez kapcsolódhatnának, megmarad a kis méret, mely könnyen bediffundál a sejtfalon át, és ott a sejt anyagát megtalálva, azokat burokba fogja, és a sejtet felduzzadja, így azok széthasadnak.

AndOr01 2010.12.09. 12:55:08

Ilyen hülyeséget miért terjesztetek?
Ha desztillált/sótalanított/ioncserélt stb. vizet iszol, annak hamar vízmérgezés lesz a vége.

Ha nyílt fórumon az ellenkezőjét hirdetitek, akkor közveszélyesek vagytok!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.12.09. 12:55:08

A csapvízbe is bele lehet halni!

Egyszer egy vízivó verseny második helyezettje halt meg így. Annyit ivott, h kampecolt. Darwin-díj +

soproni1 2010.12.09. 12:55:27

Lugosítva, ionizálva brutál jó a gyógyszertári desztvíz, csak drága. Olcsóbb egy 18.000 ft-os csapszűrő, amibe japán turmalin golyók ionizálnak, majd a flakonba bele a lugosító, ionizáló kis szalag, ami a rossmann-ban kapható. Igaz, csak 5 órát lehet aludni tőle, de 1 hónap alatt garantált 5-10 kg minusz és mintha elemet cseréltek volna.

titantoma 2010.12.09. 12:57:37

Te már kipróbáltad? Vagy mire alapozod, hogy nem halsz meg tőle? Valami hivatkozás esetleg?

Nick the dick (törölt) 2010.12.09. 12:57:37

A fentieket meg tudom erősíteni. Több mint 5 évig minden pénteken böjtöltem és csak desztillált vizet ittam. Semmi bajom nem lett, tökéletesen egészséges vagyok.

Annyit tennék még hozzá, hogy az ize rendkívül érdekes, nem hasonlít a sima vízhez, leginkább olyan érzést vált ki, mint amikor töményet iszik az ember, felmelegíti a torkot belülről.

balage_81 (törölt) 2010.12.09. 12:57:37

nem értek a kémiához, de a desztvíz nekem már cipőmet, pólómat is kimarta, mert rácsöppent, miközben az aksit töltöttem. akkor mit csinálna a torkommal?

light22 2010.12.09. 12:57:37

Én olyasmit hallottam, hogy a sejtek vizet adnak le, a desztillált víz hatására, ami pont az ellenkezője a fent leírtakkal. Akármi is van, az biztos, hogy nem egészséges.

Acsabi44 2010.12.09. 12:57:38

Ez ennél azért bonyolultabb. Ha desztillált vizet iszunk, felborítjuk a szervezet ionháztartását, ami kóros folyamatokhoz vezet.

T2006 2010.12.09. 12:57:38

Ha havat eszel attól sem halsz meg, pedig szintén kicsapódott vízpára.

Ungabunga · http://hatter24.hu 2010.12.09. 12:57:38

Tudtam én! Kiskoromban akartam inni, de anyám megtiltotta mondván, hogy meghalhatok. Azóta nem nagyon jutott eszembe inni. De most meg fogom kóstolni :)

2010.12.09. 12:57:38

Az egy dolog h nem mérgező, meg nem robban fel minden sejted, de attól még meghalsz ha 3-4 napig desztilált vizet iszol.
Ugyanis átb*szod a szervezeted! Vár a vízre, meg is kapja, ám nins benne semmi ásványi anyag, amitől elmúlik a szomjuság, hiába van benne lé.
Simán szomjan halsz ivás közben!

Thresher 2010.12.09. 12:57:38

Na most frissen és melegében közlöm hogy IGEN, bele lehet halni... A fenti elmélet ettől még baromság, de attól hogy emiatt nem hal meg senki, másban még lehet...

Egy pohár desztvíztől nyilván nem halunk meg, de huzamos fogyasztásával az ürítéssel és az izzadással kiürült ionok egyszerűen "elfogynak"... ez meg izom- és szívgörcsökhez vezet...az utóbbiból meg simán lehet szívhalál.

adamantium 2010.12.09. 12:57:38

szerintem ha csak desztilált vizet iszunk és semmi mást nem iszunk, eszünk akkor a vizelettel és izzadtsággal távozó ionok nem pótlódnak, ez előbb utóbb olyan elektrolit egyensúly felborulást okoz ami halálos lehet. pl lehet annyit izzadni, hányni, hogy az káliumhiányhoz vezessen ami pedig közismerten nem használ a szívnek ha nem pótolják kivülről. tehát abba, hogy a sejtek kirobbannak az ozmolaritáskülömbség miatt nem lehet belehalni de az inoveszteség pótlásának hiányába annál inkább

John Doe3 2010.12.09. 12:57:40

Azért a vízmérgezés (amit desztillált víz nagyobb mennyisége is okozhat, pl. erős izzadás után) igen csúnya halál, úgyhogy tévesnek tartott állításokat először verifikálni kellene. Azt hiszem, a halottnak mellékes, hogy nem ozmózis nyomta szét a sejtjeit, "csupán" a keringése omlott össze. Ld. pl. semmelweis-egyetem.hu/3483/vizmergezes-akar-halalhoz-is-vezethet/

breba 2010.12.09. 12:57:41

Ne haragudj, de szerintem most tévedsz. :) A desztillált víz fogyasztása lehet káros, sőt, bizonyos esetben vezethet halálhoz is, de ez a folyamat valóban különbözik attól, ha egy-egy sejtet teszünk desztillált vízbe. A probléma valójában annyi, hogy az éhgyomorra megivott nagy mennyiségű (0,5-1 l) desztillált víz jobban hígítja a vérplazmát, mint például a csapvíz vagy az ásványvíz, gyorsabban vezet az elektrolit-háztartás zavarához (hyponatraemia, hypokalaemia), amibe könnyen bele lehet halni. Persze ez megtörténhet csapvízzel is, csak kisebb az esélye/nagyobb mennyiség kell. (Meg is történik amúgy, a köznyelv vízmérgezésnek hívja.) Az viszont, hogy egy kiadós vasárnapi ebéd után valaki desztvizet vagy ásványvizet iszik, ebből a szempontból teljesen mindegy. :)

CTamás · http://www.joegeszseget.hu/ 2010.12.09. 12:57:41

Egy ismerősöm tisztító kúraként egy hétig itta.
Akkor picit furcsa volt. Most is. :)

Rigor_mortis 2010.12.09. 12:57:41

Normális táplálkozás mellett valóban nem halsz bele pár pohár deszt. víz elfogyasztásától. De próbálj csak ki valamilyen divatos, ásványianyag-bevitelt korlátozó diétát, vagy deszt. vizen kívül ne igyál más folyadékot, igen hamar felborul a sóháztartásod...

Dax 2010.12.09. 12:57:41

A katonaságba volt egy őrmester, aki a desztillált vízre esküdött. Fél éven keresztül csak azt itta és egyre furábban viselkedett. Amikor leszereltem gyakori volt hogy bebújt a kutyaólba és ugatott az emberekre.

tobias2 2010.12.09. 12:59:16

DE. Mégis belehalhatunk, például ha egyszerre 20 litert iszunk meg.

_____ 2010.12.09. 12:59:16

Ízre finom. És tényleg nem lett semmi ba

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2010.12.09. 12:59:16

szerintem inkább az vele a baj, hogy nincsenek benne ásványi sók, és ha rendszeresen fogyasztod, akkor - gondolom - felborul a sóháztartásod.

atila68 (törölt) 2010.12.09. 12:59:17

Azt azért csendben teszem hozzá, hogy a gépjárművekhez kapható (benzinkút, norauto etc.etc.) desztillált (ioncserélt fax tudja milyen néven fut még) víz tartalmaz némi denaturált szeszt, hogy az is maradjon.

rezsöatya 2010.12.09. 12:59:17

Én úgy tudom, hogy nem ezért veszélyes, hanem a deszt. víz szerkezete miatt. Mert H2O és H2O között is van különbség. Ott van pl. a reverz ozmózisos eljárással készült tiszta víz, ami szintén H2O, de az egészségre nem ártalmas. Számomra az a nézet elfogadható: www.tisztaviz-uzlethaz.hu/news/news/112/a-titokzatos-h2o.html, de nyilván van még sok okos vélemény... kinek-kinek mi a fontos. Desztillált vizet én soha nem innék...

marand22 2010.12.09. 12:59:17

1. A sejtek duzzanatát, majd kidurranását okozza a desztillált víz, amennyiben infúzióban kerül a szervezetbe. Erre sajnos 2 példát is láttam barom orvoskolléga ténykedése következtében (ún. pontin myelinolysis: a legfontosabb, vérnyomást és légzést szabályozó agytörzsi területek sérülése miatt hal meg a beteg).
2. Desztillált víz ivása súlyos káliumhiányt okozhat, erre is láttam példát (1996), amikor természetgyógyász javaslatára tett így egy egyébként egészséges, fiatal férfi. A sejtekben létrejövő káliumhiány miatt szívizomgyengeség, súlyos szívelégtelenség és szívritmuszavar (pitvarremegés) alakult ki. Kálium pótlása után ezek mind megszűntek. Kevés híja volt, hogy meghalt.

Szelid sunmalac 2010.12.09. 12:59:17

Kulonben is szar ize van, meg utana fosik az ember.

Giedi 2010.12.09. 12:59:17

A két véglet. Az ásványvíz őrültek és a desztilláltvíz fanok.

empatia 13 2010.12.09. 12:59:17

A Háborúban,45 telén, a budapestiek hólét,ami majdnem desztillált víznek tekinthető ittak (5-6l/nap). Felfúvodtak, de szomjúság érzetük alig csökkent, az ásványi sók hiánya miatt.
A desztillált víz ívása rendszeres ívása(azaz csapvíz,forrásvíz stb. helyett) kifejezetten káros, akár halálos is lehet. stb, igen is káros, akár halált is okozhat.

egerészölyv 2010.12.09. 12:59:25

Bocsánat, bocsánat, de a nehézfémsókról meg úgy tanultuk, azzal mérgeznek, hogy a sejtekből az ozmózisnyomás révén kiszívják a nedvességet! Miért érintkezne több sejttel a néhány mg nehézfémsó, mint a több deci desztilláltvíz???

Mateahos 2010.12.09. 12:59:41

Tetszik a blogod, de ami a fejléceden van szöveg ( *Hinni a templomban kell*)az elég nagy tévhit. Hinni Istenben kell, a templomban a vallásunkat gyakoroljuk.Ha valaki nem jár templomba attól még hihet Istenben.Bocs csak ez régóta zavar ha hallom valahol.

stuccer (törölt) 2010.12.09. 13:50:17

nem is a kidurranó sejtek miatt halhatsz bele, hanem amiatt, hogy teljesen felborítja a szervezet ionháztartását, mert kivonja a sókat a szervezetből.
aki meg issza, az meg is érdemli, ugyanis azzal kábítják magukat, hogy a desztvíz tisztítja a szervezetet (???). még szerencse, hogy minden más forrásból származó víz (máshol eszik, iszik az csapvíz ezeknél a hibbantaknál is, különben már páran megmurdáltak volna.

leginkább tejből 2010.12.09. 13:50:17

hát, ezt rosszul tudod. nem pukkannak szét a sejtjeid, viszont faszán kihígul a szervezetedből a nátrium és a kálium, előbb-utóbb rángógörcsbe elmúlsz.

hallottál amúgy az ozmózisról?

michaelphilipjagger · http://www.skypesuli.hu/hirek 2010.12.09. 13:50:17

pfff, én is így tanultam pedig kémián...

Adrian Mole 2010.12.09. 13:50:18

Aki rendszeresen, sok desztvizet iszik (és mást nem eszik/iszik mellé), annak felborul az ionháztartása. Nem "kidurrannak a sejtek", ez igaz, csupán menni fog a hasa, az idegrendszere, izomzata és a szíve nem jól fog működni, ilyesmi. Rosszabb, extrém esetben bele is lehet halni.

Quakes666 2012.07.24. 23:11:54

Üdv.
Mindenki ugyanazt írja azaz hogy a desztvíztől kiürülnek a szervezetből az ásványi anyagok.

Az ételekben lévő ásványi anyagok nem pótolják ezeket?

A vízben lévő ásványi anyag szervetlen formában van, a szervezet meg jobban a szerves formában lévőt tudja hasznosítani.
Sőt még egyes helyeken azt mondják, hogy a szervetlen ásvány nem hogy nem hasznosul, hanem még kárt is okoz. Pl: A jódozott sónál is.
www.creston.hu/index.php?workSpace=vizdeszt_desztilaltviz&parent=76
Egyedül a fluor-nál és a jódnál említik a vizet mint ásványi anyag forrás: egeszseg.origo.hu/cikk/0611/506726/asvanyi_anyagok_4.htm
Jódnoak pl ott a cékla, fluor-nak pedig a fogkrém! 

Ásványi anyag/A szervezet napi szükséglete/Szervetlen anyag 1 l ásványvízben/Szerves ásványi anyag 100g termékben
Kalcium/1000 mg/45-220 mg/Sajt 1200 mg
Kálium/2000 mg/90 mg/Szója 2000 mg
Magnézium/300 mg/50 mg/Dió 250 mg
Vas/19 mg/3 mg/Búzakorpa 13 mg
Cink/12 mg/2 mg/Korpakenyér 2 mg
Nátrium/2000 mg/150 mg/Sajt 1300 mg

Habár én úgy tervezem, hogy 1 liter desztvízbe kb fél liter házilag turmixolt vegyes gyümölcs/zöldség levet öntök (Esetleg még egy két kiskanál hidegen sajtolt olajat, esetleg konyhasót).
Szerintem ezzel minimum 3 legyet ütök egy csapásra:
- vitaminokat viszek be.
- ásványi anyagot szerves formába
- mentes káros anyagoktól

Válaszokat előre is köszönöm! Szép napot!

Quakes666 2012.07.24. 23:11:59

Ásványi anyag/A szervezet napi szükséglete/Szervetlen anyag 1 l ásványvízben/Szerves ásványi anyag 100g termékben
Kalcium 1000 mg 45-220 mg Sajt 1200 mg
Kálium 2000 mg 90 mg Szója 2000 mg
Magnézium 300 mg 50 mg Dió 250 mg
Vas 19 mg 3 mg Búzakorpa 13 mg
Cink 12 mg 2 mg Korpakenyér 2 mg
Nátrium 2000 mg 150 mg Sajt 1300 mg

Digitmokus 2012.10.15. 21:51:57

Csak egy egyszerű kérdést szeretnék feltenni. Nekem van 2 ismerősöm, aki kb 5 éve kizárólag desztillált vizet iszik. És semmi bajuk, sőt! Tiszta aktív mind a kettő, ráadásul még sportolnak is. Akkor ez hogy van? Megkóstoltam én is az egyiknél, és egyáltalán nincs íze, teljesen tiszta víznek tűnt.

HumorHerold 2012.11.24. 23:09:15

Azt azért illendő tudni hogy ami vizben van ásványi anyag annak nagyrésze a szervezet számára hasznosÍthatatlan,elbassza szépen a szerveiteket utánna meg leskelődhettek hogy mitől van :) A másik az hogy nem vÍzzel kell amúgy se pótolni az ásványi anyagokat hanem étkezéssel,szval aki ezek után vÍzmérgezést kap az nagyon nagy balfasz.

norbesz74 2015.11.17. 11:14:59

Szegény halálos emberkéknek desztvizet intravénásan adják. Gyorsanmenjetek szóljatok orvosoknak, hogy vízmérgezést adnak be nekik. Ti magatok is elhiszitek?